NAMAZ….

Cumartesi, Temmuz, 2024
66854

NAMAZ…
Bütün dinlerde değişmeyen tek esas, tevhit inancıdır. Yani Cenab-ı Hakk’ın varlığına ve birliğine tereddütsüz iman etmektir. Yine bütün ilahi dinlerde Allah’a imandan sonra insanlara bazı sorumluluklar yüklenmiştir ki bunların en başında namaz ibadeti gelmektedir. Namazların miktarı, şekli farklı olabilir ama namaz anlamına gelen ve aynı işlevi gören bir ibadet, dinin temel direği hüviyetinde her zaman var olagelmiştir.

İslam’ın temel direği kabul edilen ve günde beş defa kılmakla zorunlu olduğumuz ibadet olan namaz, insanı Allah’a en çok yaklaştıran, Resulüllah’ın (s.a.s.) “Amellerinizin en önemlisi namazdır. Namaz aynı zamanda “İnsanı günahlardan temizleyen bir ibadettir….Namaz Mümini ahlaksızlıktan ve kötülüklerden koruyan bir kalkandır. Müminin miracı olması münasebetiyle namaz, günde beş defa Allah’ın huzuruna varmak ya da her gün beş defa Cenab-ı Hak tarafından kabul edilmektir.

 

 

NAMAZ ÜZERİNE SÖYLENMİŞ GÜZEL SÖZLER…

Namaz dinin direğidir…(Hz. Muhammed)
Namaz insan ile şirk arasında bir perdedir. Namazı terk etmek bu perdeyi kaldırmaktır…(Hz. Muhammed)
Namaz kılan, oruç tutan, sadaka veren, fakat dili ile komşularını inciten nice kimseler vardır ki, gidecekleri yer Cehennemdir…(Hakim)
Namaz kılmak caiz olacak kadar Kur’an bellediniz mi artık ilimle meşgul olunuz. Zira Kur’anın manalarına sizi vakıf kılacak olan ilimdir…(Abdullah Bin Mübarek)
Namaz kılmak, yalnız Allah’tan korkan müminlere, kolay gelir…(İmâm-ı Rabbânî)
Namaz kılmaktan ayakları şişen bir peygamberin, uyumaktan gözleri şişen ümmetleriyiz. Hepsi bu kadar!…(Necip Fazıl Kısakürek)
Namaz kılmaktan yay oruç tutmaktan çivi gibi olsanız da haram ve şüpheli şeylerden kaçmadıkça Allah o ibadetleri kabul etmez… (Abdullah bin Ömer)
Namaz kılmayan kâfir olmaz. Ama kâfir de namaz kılmaz…(İmam-ı Azam Ebu Hanife)
Namaz kılmıyor, Oruç tutmuyor, Sadaka vermiyor ama “ALLAH’a tek can borcum var” diyor, Ahiretine haciz gelmiş haberi yok …
Namaz nurdur, sadaka buhrandır, sabır aydınlıktır, Kur’an senin lehine veya aleyhine hüccet olacaktır…(Hz. Muhammet)
Namaz seni yolun yarısına ulaştırır, oruç da hükümdarın kapısına ulaştırır. Sadaka ise, hükümdarın huzuruna çıkarır…(Ömer bin Abdülaziz)
Namaz zamanın zekatıdır…(Akif Cemil)
Namaz, mümini Allah’a yaklaştıran bir vasıtasıdır…(Hz. Muhammed)
Namaz, müminin nurudur…(Hz. Muhammed)
Namaza giderken attığın her adıma bir sadaka sevabı vardır…(Hz. Muhammed)
Namazın kılınmadan namazını kıl…
Namazsız ömür sigortasız iş gibidir. Çalış , çalış, sonu hüsran…

 

HAMİŞ:

Namazı anlayuarak kılmak için bakınız…https://halukcangokce.com/namazi-anlayarak-kilmak-2-20230121.html

 

 

HALUK CANGÖKÇE…

Ankara….13.07.2024

 

Araç çubuğuna atla